MEGHíVÓ

A Bírónők Egyesülete tisztelettel meghívja Önt - a Közép-Európai Egyetemmel közösen szervezett - 2010. december 2.-án, csütörtökön megrendezésre kerülő konferenciájára.

A konferencia helyszíne a Legfelsőbb Bíróság (1055. Budapest, Markó utca 16.) földszinti nagyterme.

9:00 - 9:30 Regisztráció

A 9.30 -15.00. között tartó tanácskozás szakmai programja a november 25 és a december 10 közötti 16 Akciónap jelentőségének szellemében alakul (A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. - a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen - és december 10. - az Emberi Jogok Nemzetközi Napja - között rendezik meg.)

Meghívott vendégeink:

- Nancy Gertner amerikai bírónő, a nők elleni erőszak kérdéseinek elismert szakértője,

- Marianne de Rooij holland bírónő, a Bírónők Nemzetközi Szervezete Európai Régiójának vezetője,

- Ellen Hume professzor, média szakértő, oktató a Közép-Európai Egyetemen,

- Dr. Kende Anna PhD, pszichológus, egyetemi adjunktus, a Károli Gáspár Egyetem: A hétköznapi előítéletek és ezek elutasításának következményeiről,

- Dr. Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke, az emberi jogok hatékony alkalmazásának kérdéseiről,

- Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója, a nők elleni erőszak nemzetközi tapasztalatairól,

- Hoffmann Kriszta, szakmai vezetője az Utcai Szociális Segítők Egyesületének, a társadalom peremén élő nők helyzetének ismertetése, a témához kapcsolódó hazai és nemzetközi tapasztalatok,

- Dr. Szepesházi Péter bíró, szakmai tapasztalatai, az Amerikai Bírónők Szervezetének San-Franciscóban megtartott tréningjéről.

A rendezvényen szinkrontolmácsot biztosítunk.

Megjelenésére és aktív közreműködésére számítunk. Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen 2010. november 22-ig jelezni a bironok.egyesulete@gmail.com címre.

Budapest, 2010. október 14.

Dr. Galajda Ágnes
az egyesület elnöke